PRIMARUL NICOLAE BARBU A FOST PREZENT ASTĂZI, LA RUSE, LA INAUGURAREA LUCRĂRILOR REALIZATE ÎN CADRUL PROIECTULUI CU CORIDORUL 9 PAN EUROPEAN

PRIMARUL NICOLAE BARBU A FOST PREZENT ASTĂZI, LA RUSE, LA INAUGURAREA LUCRĂRILOR REALIZATE ÎN CADRUL PROIECTULUI CU CORIDORUL 9 PAN EUROPEAN

După ce în luna aprilie, la Giurgiu, a avut loc inaugurarea oficială a obiectivului realizat în cadrul proiectului “Îmbunătăţirea accesibiltăţii Euroregiunii Ruse-Giurgiu cu Coridorul 9 Pan European de transport”, astăzi, partenerii de la Ruse au organizat un eveniment similar ce s-a bucurat de prezența europarlamentarului Corina Crețu și de oficiali din cadrul Guvernului Bulgariei.
La inaugurare a fost invitat și primarul Nicolae Barbu, însoțit de echipa de proiect, acțiunea având loc într-un spațiu adiacent Bulevardului Tutrakan, reabilitat și modernizat în cadrul acestui proiect început în 2012, cu o valoare totală de 7.771.243,79 euro.
Invitat să ia cuvântul, după discursul omologului său, Plamen Stoilov, edilul șef de la Giurgiu i-a felicitat pe colegii bulgari și a declarat că împreună cu aceștia a realizat și va realiza proiecte benefice pentru cele două comunități, în cadrul proiectelor de cooperare transfrontalieră, atât din perioada de finanțate 2007-2013 cât și 2014-2020.
Comisarul European pentru Politici Regionale, Corina Crețu, aflată în Bulgaria într-o vizită de lucru, a felicitat cele două municipalități pentru exemplul de bună practică în cooperarea transfrontalieră și a declarat că va sprijini proiectele Euroregiunii Ruse-Giurgiu.
Oficialii prezenți, inclusiv primarul Nicolae Barbu, au tăiat panglica obiectivului de investiiții și au oferit declarații de presă.
Prin acest proiect, pe teritoriul municipiului Giurgiu au fost reabilitate tronsoane rutiere și pietonale de pe Bd. Bucureşti, Strada Nicolae Bălcescu, Strada Vlad Ţepeş, Bulevardul Mihai Viteazu și se elaborarează un sistem comun pentru o bază de date unică a Euroregiunii Ruse-Giurgiu, prin care vor fi colectate şi procesate date de trafic. Această ultimă activitate contribuie la fluidizarea traficului rutier pe traseul ce conectează cele două oraşe la coridorul de transport Pan-European nr. 9 și în acest sens se montează camere de luat vederi şi panouri de afişaj cu LED pe traseul reabilitat prin proiect, în trei locaţii din municipiul Giurgiu: Bd-ul Bucureşti, lângă Spitalul Judeţean (5 camere de monitorizare + 1 panou LED); pe Bd-ul Mihai Viteazu, lângă Abator (5 camere de monitorizare + 1 panou LED); în zona punctului de trecere a Frontierei Giurgiu (5 camere de monitorizare + 2 panouri LED);

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul TÂRGUL MEŞTEŞUGARILOR ŞI-A DESCHIS PORŢILE

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.